Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Drinktionar (75 definitii)

+ Adauga cuvant

Scrie cuvantul pe care il cauti aici:
   

GYOVY - gyovy-user pe beerclub,diseara si ceimici, moldovean din italia, stelist,mare amator de bere, peste si femei:)))
Adaugat de nikkoOffline pe 21 august 2009


BEERCLUB. RO - beerclub. ro......evenimente, bauturi, unde bem ieftin, betivi celebri, citate, video, prieteni, ia loc langa noi ... facem cinste!
Adaugat de nikkoOffline pe 21 august 2009


HALBA - Pahar special pentru bere, având o capacitate de o jumătate de litru; p. ext. cantitate de bere dintr-un astfel de pahar. – Din germ. Halbe.
Adaugat de gyovyOffline pe 21 august 2009


VOTCA - Rachiu foarte tare, făcut din alcool de cereale și din apă cu duritate scăzută. [Var.: vódcă, vútcă s.f.] – Din rus. vodka.
Adaugat de gyovyOffline pe 21 august 2009


VINARS - VINÁRS ~uri n. reg. Băutură alcoolică tare, obţinută prin diluarea cu apă a alcoolului etilic rectificat sau prin distilarea sucurilor dulci (de fructe, de struguri ş. a.) fermentate; rachiu. /vin + ars
Adaugat de nikkoOffline pe 21 august 2009


MATOL - MATÓL adj. -cuvînt de argou,-ameţit, băut, beat, cherchelit, îmbătat, turmentat.
Adaugat de nikkoOffline pe 21 august 2009


SAMPANIE - ȘAMPÁNIE s.f. Vin spumos, obținut prin refermentarea vinurilor de masă albe și roz în sticle închise ermetic.
Adaugat de Fr33zyOffline pe 21 august 2009


LICHIOR - LICHIÓR, lichioruri, s.n. Băutură preparată din spirt sau rachiu, cu adaos de sirop, esențe aromate și substanțe colorante.
Adaugat de Fr33zyOffline pe 21 august 2009


WHISKY - Băutură cu un mare procent de alcool obținută prin distilarea cerealelor în condiții speciale. [Pr.: uíschi] – Cuv. engl.
Adaugat de gyovyOffline pe 21 august 2009


VIN - Băutură alcoolică (de 7-16%) obținută prin fermentarea mustului de struguri sau, p. gener. prin fermentarea mustului altor fructe. – Din lat. vinum.
Adaugat de gyovyOffline pe 21 august 2009


ALCOOL - ALCOÓL, (1) alcooli, s.m., (2, 3) alcooluri, s.n. 1. Derivat obținut prin înlocuirea unui atom de hidrogen din molecula unei hidrocarburi cu un oxidril. 2. Lichid incolor, inflamabil, cu miros și gust specific, obținut prin fermentarea zaharurilor din cereale, fructe etc. sau pe cale sintetică și folosit la prepararea băuturilor spirtoase, ca dezinfectant, combustibil, dizolvant etc; etanol, alcool etilic, spirt. ♢ Alcool denaturat = alcool brut sau rafinat căruia i s-au adăugat denaturanți pentru a-l face impropriu consumului alimentar, dar care este folosit în industrie sau ca combustibil menajer. Alcool rafinat = alcool brut din care au fost îndepărtate impuritățile prin rectificare. Alcool sanitar = alcool colorat cu albastru de metilen
Adaugat de gyovyOffline pe 21 august 2009


BERE - Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool; aşa-numita bere fără alcool are între 0 şi 0,5% alcool. Temperatura de băut perfectă a berii se află între 6 şi 8°C. De obicei energia berii provine din grâne, dar poate să vină şi din energia cartofilor sau a mazării. Se poate spune că şi japoneza Sake se poate încadra în definiţia berii. În Rusia, berea se încadrează oficial la categoria băuturilor non-alcoolice
Adaugat de nikkoOffline pe 21 august 2009


COCTEIL - CÓCTEIL, cocteiluri, s.n. 1. Băutură preparată dintr-un amestec de băuturi alcoolice (cu ingrediente). 2. Recepție de proporții mai modeste. [Scris și: cocktail] – Din engl., fr. cocktail.
Adaugat de gyovyOffline pe 20 august 2009


MAHMUR - 1. (Adesea substantivat) Care nu și-a revenit complet din beție sau din somn; care este cu capul încă tulbure; care se simte indispus după beție sau după un somn neîmplinit. 2. Adj. Prost dispus, lipsit de voie bună, supărat, posomorât. 3. S.n. Dispoziție (bună sau rea) a cuiva. ♢ Expr. (Reg.) A scoate mahmurul (din cineva) = a duce la exasperare, a enerva (pe cineva).
Adaugat de Adrian_Offline pe 20 august 2009


BEȚIE - 1. Stare în care se află omul alcoolizat; stare de ebrietate. ♦ Consumare regulată de alcool în mari cantități; alcoolism, etilism. 2. Petrecere la care se bea foarte mult alcool; chef. 3. (În sintagmele) Beție rece (sau cu stupefiante) = stare de amețeală, de hiperexcitație sau de halucinație provocată de introducerea stupefiantelor în organism. Beție albă = toxicomanie. Beția adâncurilor = stare de euforie provocată de creșterea azotului în sânge la persoane care coboară la mari adâncimi în mări sau oceane. 4. Fig. Stare sufletească de tulburare, de uitare de sine. ♦ Beție de cuvinte = înșirare bombastică de cuvinte, stil umflat.
Adaugat de Adrian_Offline pe 20 august 2009    Ultimele cuvinte adaugate: SAMAHOANCA, Jinars (Vinars), ȘAMPÁNIE, SAKÉ, sîngeápă (-gépe), BULEÁRCĂ, bulerci, ARÁC, verdișór, țovíe, trévere

1234
 
Mojito

Mojito

28 voturi
5 Comentarii

SUS
0.0209 / 0.0099 (25)