Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Conversaţii: Versus

Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.
Caută conversaţii după cuvinte cheie
Propune o nouă temă de discuţie

Alcoolul folosit ca ingredient

Categorie: Versus Discuţie iniţiată de scobydooOffline
(11 răspunsuri)4.362 afişări
De ce se foloseste alcoolul ca ingredient
Alcoolul, sub diverse forme, este folosit drept ingredient intr-un numar mare de retete: in sosuri, marinate, sau drept principala aroma. De fapt motivul principal pentru care bauturile alcoolice sunt folosite la gatit este pentru a da aroma (cele mai fine extracte cu cele mai intense arome sunt bazate pe alcool, in special vanilia).

Ce se intampla cu alcoolul in timpul gatitului?
Alcoolul se evapora in timpul incalzirii, si majoritatea arde in timpul gatitului. Cantitatea care ramane in felul de mancare depinde de metoda de gatit si de timp. Spre exemplu, prajiturile cu fructe imbibate cu coniac risca sa se transforma in caramizi si sa devina de nemancat pana se evapora alcoolul. O sticla de Guiness intr-o tocana care fierbe mult nu va lasa prea mult alcool, dar va adauga o aroma bogata si robusta.

Substituenti pentru alcool si diverse alte sfaturi
Daca doriti sa inlocuiti alcoolul din retete, puteti folosi diversi substituenti. In cazul aluaturilor, nu exista substituenti pentru bere. In loc de asta, folositi o reteta diferita cu un alt ingredient pentru dospire: drojdie, praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Pentru marinate, fructele acide sunt substituenti de succes. Pentru flambeuri nu exista substituenti pentru alcool.
•Daca cantitatea de alcool din reteta initiala este mai mica decat o lingurita, ea poate fi omisa (sau inlocuita cu lichidul de baza – lapte, apa), dar se va pierde probabil din aroma.
•Orice varietate de sucuri si/sau suc de rosii pot fi folosite drept substituenti in marinate.
•Vinul non-alcoolic sau otetul de vin pot inlocui vinul.
•Adaugati miere sau zahar pentru a simula vinurile dulci.
•Extractele, aromele, siropurile sau sucurile de fructe pot fi substituenti pentru bauturi alcoolice aromate si lichioruri. Au nevoie de obicei sa fie diluate.
•Folositi vinuri non-alcoolice in loc de vin de gatit sau sherry, pentru ca acestea din urma contin sodiu, care scade din aroma si adauga un gust sarat mancarii.
•Sucul si sosul de rosii pot fi combinate cu sos Worcestershire sau cu sos de soia si poate inlocui multe bauturi alcoolice tari.

W.C. FIELDS“ De obicei folosesc vinul la gatit. Cateodata il adaug chiar si in mancare. ”
W.C. FIELDS





Folositi alcoolul cand gati? Ca ingredient sau ca ajutor?

Imagine ataşată:
 Tags: alcool, gatit
Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Care sunt cele mai proaste combinatii cu alcool ?

Se poate sa te imbeti fara sa bei alcool?

"(Nu) Servim bauturi alcoolice minorilor!"

Cultura si traditiile bauturii

Lapte praf? de ce nu si alcool praf?

Mit sau adevar:OMUL beat spune adevarul?

Dependenta de alcool

Alcoolul si minorii

Cum sa beti sa nu vi se faca rau

Ce bem pe caldurile astea ?

Ne ajuta alcoolul sa ne incalzim cand ne este frig ?

Rockul si alcoolul.Ce parere aveti?

E bun alcoolul pe timp de vara?

Nu mi-e foame. Beau o tzuika. Ah, uite ca acum mi-e...

Mituri despre alcool

Alcoolul in muzica romaneasca

BEREA vs VINUL

Berea rece, nu racoreste

IMI PLACE SA BEAU SI RECUNOSC !

Sampanie din bere
 

SUS
0.0659 / 0.0255 (41)