Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Conversaţii: Pub-uri, baruri, restaurante

Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.
Caută conversaţii după cuvinte cheie
Propune o nouă temă de discuţie

Berea rece, nu racoreste

Categorie: Pub-uri, baruri, restaurante Discuţie iniţiată de S!lvesterOffline
(6 răspunsuri)4.817 afişări
O bere rece consumată vara, în zilele caniculare, oferă o falsă impresie de hidratare, atenţionează medicii. „Persoanele care aleg să bea bere rece, crezând că băutura le va răcori, nu vor face altceva decât să se deshidrateze. Din cauza conţinutului de alcool, berea nu poate să ne hidrateze”, atenţionează dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice la Institutul Nicolae Paulescu din Bucureşti.

Specialiştii spun că aceleaşi consecinţe le are consumul oricărui tip de alcool, fie băuturi tari - care au mai mult de 30% alcool (votcă, whiskey, gin, lichior), fie cele slabe - cu alcool sub 10% (vin, bere, şampanie).

„Alcoolul produce deshidratare (pierderea lichidelor din organism), deoarece blochează eliberarea de vasopresină (hormon care inhibă eliminarea apei prin rinichi – n.r.), iar urina va fi diluată şi eliminată în cantitate mare”, explică dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

Potrivit unei cercetări realizate recent de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Heidelberg din Germania, alcoolul „se urcă la cap” în doar şase minute. Testele au arătat că, după consumul unei cantităţi de alcool echivalente cu trei pahare de bere sau două de vin (ori o alcoolemie de 0,05 la mie - nivel ce afectează capacitatea de a conduce un autovehicul), s-au produs nişte modificări în activitatea neuronilor. Scannerele le-au permis cercetătorilor să observe micile schimbări ce survin în ţesutul celulelor nervoase. Spre exemplu, nivelul substanţelor chimice care protejează în mod normal celulele se reduce pe măsură ce creşte concentraţia de alcool. În plus, oamenii de ştiinţă au descoperit că efectele unui consum moderat de alcool asupra neuronilor se şterg după un timp, însă, pe termen lung, celulele neuronale au nevoie de mult mai mult timp să se refacă.

„Alcoolul este consumat datorită efectului său de relaxare, al stării de bine pe care o induce, deci este un «anestezic» cerebral, dar care poate crea dependenţă. Consumaţi-l, deci, cu măsură”, atrage atenţia dr. Bilic.

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România ne recomandă să fim atenţi atunci când achiziţionăm produse alcoolice, în special bere. Ei spun că berea nu trebuie să aibă prea multă spumă (semn că temperatura ei este prea ridicată), prea puţin dioxid de carbon (temperatura ar fi prea joasă) sau să fie tulbure (acest lucru ar putea însemna că berea a fost îngheţată ori că paharul sau conductele dozatorului sunt murdare). Şi gustul neplăcut al berii poate „ascunde” ceva – fie băutura a stat la o temperatura prea ridicată şi a suferit o a doua fermentaţie, fie paharul ori dozatorul este murdar.

Tot în categoria băuturilor care deshidratează se înscriu şi sucurile care conţin zahăr. „Băuturile dulci nu potolesc setea. Este vorba doar de o falsă impresie care poate apărea pe moment, dar, pe urmă, vom simţi nevoia de a bea apă”, precizează medicul Eduard Adamescu.

sursa: Gandul

Deci mai bem sau nu bere vara asta? =))
 Tags: bere, alcool, vara
Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
E bun alcoolul pe timp de vara?

Care sunt cele mai proaste combinatii cu alcool ?

Bauturi de casa pe timp de vara

Cocteiluri la moda

Mozambicul propune berea din manioc

Mituri despre alcool

BEREA vs VINUL

IMI PLACE SA BEAU SI RECUNOSC !

Sampanie din bere

Cresc vanzarile de bere fara alcool !

Armageddon, cea mai tare bere din lume

Cine vrea bere de intins pe paine ?

Se poate sa te imbeti fara sa bei alcool?

"(Nu) Servim bauturi alcoolice minorilor!"

Cultura si traditiile bauturii

Lapte praf? de ce nu si alcool praf?

Mit sau adevar:OMUL beat spune adevarul?

Dependenta de alcool

Alcoolul si minorii

Cum sa beti sa nu vi se faca rau
 

SUS
0.0301 / 0.0142 (36)