Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Conversaţii: Enciclopedia alcoolului

Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.
Caută conversaţii după cuvinte cheie
Propune o nouă temă de discuţie

Sibiu: Bere Redd's retrasa de pe piata pentru continut de aditivi "interzisi"

Categorie: Enciclopedia alcoolului Discuţie iniţiată de GabiOffline
(6 răspunsuri)7.604 afişări
Directia de Sanatate Publica Sibiu a retras de pe piata peste 68 de hectolitri de bere Redd's, comercializata la sticla verde de 0,5 si 0,33 l, precum si la doza de 0,5 l, operator Ursus Breweries S.A., din cauza ca berea continea acid malic, un aditiv interzis, potrivit DSP Sibiu.

"In aceste conditii, in data de 11.08.2009, s-a initiat actiunea de control in sanatate publica, retragandu-se intreaga cantitate din acest produs aflata in stoc, 68,5168 hectolitri. Distribuitorul a inceput, de asemenea, retragerea produsului de la comercianti, pe baza listei de distributie (in cantitate de 13,1544 hl)”, se arata intr-un comunicat al DSP Sibiu.

Pozitia Ursus Breweries in aceasta privinta:

"Referitor la comunicarea facuta de unele Directii de Sanatate Publica, dorim sa va comunicam urmatoarele. Produsul Redd’s Fresh este un produs sigur, care nu ridica niciun fel de probleme legate de siguranta de consum. Din pacate exista o problema de interpretare legala referitoare la prezenta acidului malic in bere, care face ca in momentul de fata produsul Redd’s Fresh sa fie considerat neconform si de aceea am trecut deja imediat la inlocuirea produsului. Reteta Redd’s Fresh tocmai a fost revizuita, prin alinierea acesteia la varianta de bere cu arome - Redd’s Sun, care este conforma cu cerintele legale. Produsul nou este deja in curs de distributie.

Inca o data, dorim sa accentuam faptul ca Redd’s Fresh este un produs sigur, reteta fiind folosita de peste 10 ani in diverse tari unde ne desfasuram activitatea. Acidul malic este un ingredient sigur, fiind intalnit in stare naturala in fructe precum mere, pere, struguri, etc. Este un ingredient folosit pe scara larga in industria alimentara in Europa si Romania, fiind des prezent in produse pe care le consumam in mod obisnuit (gemuri, dulceturi, vinuri, sucuri, prajituri cu fructe). De asemenea folosirea lui este admisa in sortimente de bere din multe tari, asa cum sunt: Canada, Rusia, Africa de Sud.

Atat in Romania cat si in Europa, acidul malic figureaza pe lista aditivilor admisi spre a fi folositi in produsele alimentare. Legislatia nu mentioneaza insa in mod specific acest ingredient pentru includere in reteta de bere, alaturi de alti aditivi permisi in acest scop. De aici si aparitia problemei de interpretare legala. Am actionat intotdeauna cu buna credinta in comercializarea produsului, informand atat autoritatile ca folosim acid malic, in momentul notificarii produsului, cat si consumatorii, dovada fiind prezenta lui pe eticheta, alaturi de celelalte ingrediente.
"

Cum comentati ?
Imagine ataşată:
 Tags: Redd's, bere, retrasa
Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Berea nociva?

Cine vrea bere de intins pe paine ?

România pe primul loc în Europa la consumul de bere la PET, fiecare a doua bere bauta in Romania...

Mozambicul propune berea din manioc

Bucureştiul se află în vârful clasamentului celor mai mari consumatori de bere din Europa

Compania care transformă pâinea în bere

Cele mai scumpe beri din lume

Mereu o prietena...buna

Cea mai buna bere... dar cum ?

La o bere cu prietenii... pe net ?!

Preferintele modului de prezentare

Cum sa savurezi...

Amanta sotului, cu acordul sotiei

Bere blonda Vs. Bere neagra

Berea cu paiul

Topul berii in Romania

Cum sa bei bere !!!!!

Lucruri pe care nu le ştiai despre… bere

Doua tipe va explica cum sta treaba cu berea...

Berea, cel mai bun medicament
 
Martini

Martini

18 voturi
1 Comentariu

SUS
0.0489 / 0.0147 (36)