Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Conversaţii: Enciclopedia alcoolului

Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.
Caută conversaţii după cuvinte cheie
Propune o nouă temă de discuţie

Ne fac energizantele sa bem mai mult alcool?

Categorie: Enciclopedia alcoolului Discuţie iniţiată de Fr33zyOffline
(2 răspunsuri)3.389 afişări
Persoanele care amestecă băuturile energizante cu alcoolul sunt de patru ori mai predispuse să se suie după ce au petrecut la volan decât cele care au consumat doar alcool.

Băuturile energizante oferă senzaţia de luciditate petrecăreţilor, făcându-i să bea mai mult alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Florida, din Statele Unite ale Americii. Specialiştii spun că energizantele îi fac pe amatorii de acest amestec să fie mai încrezători în propriile forţe.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat timp de trei luni 800 de studenţi care se întorceau din baruri sau discoteci, între orele zece seara şi trei dimineaţa. O parte dintre voluntari preferau să nu amestece alcoolul cu băuturi energizante, în timp ce cealaltă parte amestecau cele două tipuri de băuturi.

Cercetătorii au constatat că subiecţii care beau alcool simplu ajungeau mai devreme acasă, iar nivelul de alcool din sânge era unul scăzut, de unde concluzia că energizantele sunt cele care măresc apetitul de a bea. Bruce Goldberger, directorul de la departamentul de toxicologie din cadrul universităţii din SUA şi co-autor al cercetării, spune că subiecţii care amestecau alcoolul cu energizante aveau alcoolemia 1 în aerul expirat. "Aceste băuturi au un conţinut ridicat de cofeină. Aceasta este un stimulent puternic al sistemului nervos, la fel ca şi alcoolul, numai că acesta din urmă are capacitatea de a diminua reflexele", explică Goldberger. Cofeina acţionează rapid în organism, de aici şi senzaţia de lucidiate, completează specialistul.

Mai mult, cercetătorii au constatat că subiecţii care beau acest amestec erau de patru ori mai predispuşi să se suie la volan în decurs de o oră după ce au petrecut alături de prieteni.
sursa: gandul.info

Ce parere aveti? Ne fac energizantele sa bem mai mult alcool?
Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
Propune o nouă temă de discuţie
 

SUS
0.3546 / 0.3451 (31)