Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Conversaţii: Enciclopedia alcoolului

Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.
Caută conversaţii după cuvinte cheie
Propune o nouă temă de discuţie

Mozambicul propune berea din manioc

Categorie: Enciclopedia alcoolului Discuţie iniţiată de GabiOffline
(0 răspunsuri)3.003 afişări
În localurile din cartierele populare din Maputo, clienții cer tot mai mult Impala, o bere ieftină din manioc, comercializată de patru ani. Alegerea maniocului nu este întâmplătoare: prezent din abundență în Mozambic, acest tubercul a înlocuit malțul și hameiul importate din Europa sau din Africa de Sud, dând berii un gust ușor dulce, relatează AFP.

Berea Impala, lansată de Cervejas de Moçambique (CDM), constituie și o bună piață de desfacere pentru miile de producători de manioc. Filială a gigantului mondial SAB Miller, foarte prezent în Africa, CDM a vândut deja 100 de milioane de sticle din acest tip de bere, care poartă numele unei antilope din savanele africane.

"Este a treia din cele mai consumate beri din Mozambic", spune Pedro Cruz, directorul CDM, grup a cărui fabrică se află la periferia capitalei Maputo. El crede că berea din manioc ar putea să își depășească rivalele cu malț datorită prețului atractiv. Ca efect al unei impozitări mai scăzute (10% față de 40%), sticla de bere din manioc se vinde cu echivalentul a 55 de eurocenți, în timp ce celelalte costă 80 de eurocenți.

Consumatorii țintă sunt așadar persoanele cu venituri mici. "Scopul berii Impala este să permită unui număr cât mai mare de oameni să bea o bere comercială, a cărei calitate este controlată, și să nu mai consume beri de fermentație artizanală care pot fi nocive pentru sănătate", a precizat Pedro Cruz.

Consumatorii din cartierele capitalei mozambicane nu se dau în lături să bea bere Impala. "Mâncăm manioc, de ce să nu și bem?", se întreabă un bărbat dintr-o cafenea. "Proaspătă este mai bună, dar este adevărat că procentul de alcool este mai ridicat decât la celelalte", adaugă altul. "Clienții spun că este bună. În unele zile este cea mai bine vândută bere", spune și administratorul localului.

Tragediile legate de consumul de alcool prost fermentat nu sunt rare în Mozambic. În ianuarie 2015, 75 de persoane au murit la Chitima (vest) după ce au consumat bere făcută artizanal. "Lansarea berii Impala constituie o revoluție pentru agricultori fiindcă tuberculii pe care îi foloseau doar ca să se hrănească au căpătat acum o valoare comercială", arată Cruz.

CDM face rost de manioc cu ajutorul Dadtco, sub-antreprenor olandez care colaborează cu 7.500 de mici fermieri care practicau până acum agricultură de subzistență într-o țară în care trei sferturi din populație lucrează în sectorul agricol.

"Problema cu maniocul este că începe să putrezească imediat ce a fost cules, așa încât trebuie prelucrat foarte repede. Acest lucru complica până acum comercializarea sa la scară extinsă", arată Hubert van Melick, director al Dadtco Mozambic. Fermierii care lucrează cu Dadtco sunt mulțumiți fiindcă firma le preia tot maniocul pe care îl produc, însă unii sunt nemulțumiți de prețul de cumpărare — echivalentul a 30 de euro tona. "Problema nu este prețul, cantitățile trebuie să crească. Cu un volum mai mare, vor începe să aibă profit", susține Van Melick.

"Este necesar ca guvernul să continue să ofere avantajele sociale și economice aferente acestui proiect, cel puțin să nu se atingă de impozitarea avantajoasă care permite berii Impala să fie mai ieftină decât celelalte", încheie Pablo Cruz, care speră dublarea volumului de producție și numărul exploatațiilor până în 2018.

Sursa: agerpres.

Ati baut astfel de beri mai exotice, facute din altfel de ingfrediente decat clasicele malt si hamei ?

Imagine ataşată:
 Tags: Mozambic, manioc, bere, alcool, Maputo, Impala, bere ieftina, rpet, hamei, malt, tubercul
Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
România pe primul loc în Europa la consumul de bere la PET, fiecare a doua bere bauta in Romania...

Tot mai multă "bere" produsă în România conţine porumb, deci mălai.

Cea mai accesibila si mai buna bere

Care sunt cele mai proaste combinatii cu alcool ?

Cine vrea bere de intins pe paine ?

Mituri despre alcool

BEREA vs VINUL

Berea rece, nu racoreste

IMI PLACE SA BEAU SI RECUNOSC !

Sampanie din bere

Cresc vanzarile de bere fara alcool !

Armageddon, cea mai tare bere din lume

Bucureştiul se află în vârful clasamentului celor mai mari consumatori de bere din Europa

Berea nociva?

Compania care transformă pâinea în bere

Cele mai scumpe beri din lume

Mereu o prietena...buna

Cea mai buna bere... dar cum ?

La o bere cu prietenii... pe net ?!

Preferintele modului de prezentare
 

SUS
0.0362 / 0.0109 (30)