Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Whisky -> Whisky Johnnie Walker

+ Adauga o bautura
Whisky Johnnie Walker
  7,17/54 voturi
Adaugata de Adrian_Offline pe 13 aprilie 2009

(5 comentarii) 13164 afisari
Istoric
Cunoscut initial ca "Walker's Killme Whisky", brandul Johnnie Walker este o mostenire ramasa de la John ‘Johnnie’ Walker. Fiul acestuia Alexander Walker si nepotul acestuia,Alexander Walker II, care au facut din Johnnie Walker un brend consacrat.
Inainte de 1860 era ilegala vanzarea de amestecuri (malt si grau) de whisky. In acest timp John Walker a vandut un numar de whisky-uri — notabil dintre acestea fiind Walker’s Kilmarnock. In 1865 fiul lui John, Alexander produce primul blend(amestec de malt si grau), Walker’s Old Highland.
Intre 1906–1909 nepotul lui John, George and Alexander II, introduce denumirea data pe baza culorilor. In 1908 a avut loc un fel de re-branding. Asa a aparut Johnnie Walker Whisky.

Productie
Fiecare tip de Whisky Johnnie Walker are o culoare diferita. Motivul acestui fapt este de a le diferentia si de a le face pe fiecare in parte speciale pentru diferite ocazii. De exemplu, Johnnie Walker Blue Label este rar si foarte scump, intentia fiind de a face din acesta un whisky care se consuma doar la ocazii speciale.

Blenduri
- Red & Cola – un amestec de Red Label si cola
- Red Label — un amestec de aproximativ 35 de tipuri de whisky din grau si malt. Folosit in general pentru a face cocktail. 40% al.
- Black Label — un amestec de aproximativ 40 de tipuri de whisky din grau si malt, fiecare de cel putin 12 ani. Conform lui William Manchester acesta era preferatul lui Winston Churchill. 40% al.
- Johnnie Walker Swing — distribuit intr-o sticla special.
- Green Label — un amestec de 15 sortimente doar de malt, 15 ani vechime. 43% al.Inainte vandut cu numele 'Pure Malt'.
- Gold Label — un amestec de 15 sortimente de malt din care unul foarte rar (Clynelish). Inbuteliat la o vechime 15,18 ani. 40% al.
- Blue Label — blendul premium Johnnie Walker's. Fiecare sticla are o serie, este vanduta intr-o cutie captusita cu matase, si vine impreuna cu un certificat de autenticitate. Varsta nu este specificata.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0597 / 0.0121 (35)