Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Whisky -> Whisky Jack Daniel's

+ Adauga o bautura
Whisky Jack Daniel's
  8,07/314 voturi
Adaugata de Adrian_Offline pe 13 aprilie 2009

(23 comentarii) 24014 afisari
Istoric
Distileria din Jasper a fost înfiinţată în anul 1866 de „Jack“ Newton Daniel, care s-a născut în anul 1850 într-o familie numeroasă cu copii mulţi. In anul 1907 el va ceda din motive de sănătate firma nepotului său Lem Motlow. In anul 1866 distileria „Jack Daniel's“ a fost înregistrată oficial fiind prima distilerie înregistrată din SUA. In prezent distileria se află pe locul unde a fost înfiinţată - „Hollow“ în Lynchburg şi aparţine de corporaţia „Brown-Forman-Corporation”.

Producţie
Jack Daniel amplasează distileria orientându-se după existenţa izvorului din apropiere, care avea o apă bogată în carbonat de calciu, şi cu un conţinut redus în fier, optimal pentru producerea băuturii alcoolice. Apa este filtrată de grăsimi prin filtre din cărbune de lemn cu o lungime de 3 m „Charcoal Mellowing“ inventate şi patentate pe numele lui Daniel. Această tehnologie de producţie face ca whiskeyul să aibă un gust specific apreciat de consumatori. Depozitarea băuturii se face timp de cel puţin 4 ani în butoaie de lemn de stejar american (Quercus alba) după care va fi îmbuteliată în sticle.

Sortimente
- Cel mai cunoscut sortiment este „Black Label” (Jack Daniel’s Old No.7), îmbuteliat în sticle de 0,7 l sau 1,0 litru exportat în Germania. Pe când în Canada sunt mai căutate sticlele de 5 centilitri, 1,75 litri sau cele pentru colecţionari de 3,0 litri.
- „Green Label” este un whiskey de 4 ani cu 40 % procent de alcool
- „Single Barrel” sunt îmbuteliate în sticle speciale, fiecare sticlă purtând o semnătură de mână, are procentajul de alcool între 45 % şi von 47 %.
- „Gentleman Jack” este singurul sortiment care este depozitat de două ori în butoaie( „de două ori sfinţit”) având procentajul de alcool 40 %.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 
Mojito

Mojito

28 voturi
5 Comentarii

SUS
0.1117 / 0.0298 (53)