Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Whisky -> Whisky J&B (Justerini & Brooks)

+ Adauga o bautura
Whisky J&B (Justerini & Brooks)
  7,60/72 voturi
Adaugata de GabiOffline pe 15 aprilie 2009

(11 comentarii) 20480 afisari
Justerini & Brooks (cunoscut sub numele de J&B) este o marca de whisky scotian. J&B Rare Blend, marca standard de whisky J&B whisky, este un amestec din 42 de whiskyuri scotiene din malt si grau.

Istoric:
In 1749, Giacomo Justerini, din Bologna, se indragosteste de o cantareata de opera si o urmeaza la Londra, aducand cu el mai multe retete de bauturi alcoolice create de unchiul sau. Aici, isi gaseste un partener englez, George Johnson, si impreuna pun pe picioare o pravalie de vinuri si alte bauturi alcoolice.
In 1831, afacerea este cumparata de Alfred Brooks si firma devine Justerini & Brooks.
Sesizand potentialul amestecului de whisky-uri, J&B devine unul dintre primii vanzatori de bauturi spirtoase care cumpara stocuri mari de diverse malturi de whisky si creaza propriul amestec.

Exemple de popularitate:
- scriitorul german Heiner Müller bea exclusiv numai J&B
- J&B este folosit in filmul "Noises Off" atat pe platou, in afara filmarilor, cat si in scene, unde chiar joaca un "rol" in intriga.
- J&B apare macar o data in majoritatea filmelor italiene din anii '70.
- potrivit biografului George Plimpton, Truman Capote obisnuia sa bea J&B, dar niciodata nu-i spunea altfel decat Justerini & Brooks, punandu-i in incurcatura pe vanzatori, care raspundeau de cele mai multe ori ca nu au asa ceva...
- J&B este baut de personajul lui Ray Liotta in "Baieti buni" / "Goodfellas", de Tony Montana, personajul interpretat de Al Pacino in "Scarface", impreuna cu Elvira (interpretata de Michelle Pfeiffer), de personajul interpretat de Robert de Niro in "Once Upon a Time in America" si apare in numeroase scene din serialul "Oz, inchisoarea federala".

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0232 / 0.0130 (41)