Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Vin -> Murfatlar Pinot Noir

+ Adauga o bautura
Murfatlar Pinot Noir
  6,88/32 voturi
Adaugata de covex_robuOffline pe 15 aprilie 2009

(Un comentariu) 9656 afisari
Pinot Noir este unul dintre cele mai vechi varietăţi de struguri din lume şi a fost denumit după forma de con de pin pe care o are înainte de a fi cules. O altă variantă susţine faptul că a fost denumit dupa familia Pinot, al cărei arbore genealogic datează în urmă cu peste 2000 de ani.

Instabilitatea sa genetică în combinaţie cu condiţiile meteorologice pretenţioase, cerute de această varietate, face din Pinot Noir un strugure dificil de crescut şi întreţinut, chiar şi pentru cel mai experimentat enolog.

Din considerentele de mai sus, aroma vinului produs din Pinot Noir este schimbătoare. Când este tânar, oferă simple caracteristici de cireşe, prune şi căpşuni (fructe roşii, coapte). Pe măsură ce devine mai matur, caracteristicile sale devin mai complexe, incluzând stafide, fân, tutun, piele, ciuperci sau piper negru. Culoarea sa este de un roşu-maroniu plăcut şi transparent.

Face o pereche ideală cu carnea de miel (prăjită sau fiartă), somn, raţă, fazan, şi paste făinoase de origine italiană (fără sosuri prea picante care tind să accentueze volumul de alcool).

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 
Holsten

Holsten

34 voturi
1 Comentariu

SUS
2.0624 / 1.8265 (31)