Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 
Sambuca
  8,15/47 voturi
Adaugata de covex_robuOffline pe 18 mai 2009

(4 comentarii) 28462 afisari
Sambuca este un lichior italian, de obicei incolor, cu aromă de anason. Cea mai comuna varietate este adesea denumită White Sambuca pentru a se diferentia de alte tipuri, care sunt de culoare albastru ("Black Sambuca") sau de culoare roşie aprins("Red Sambuca").

Este frecvent confundată cu ouzo, un lichior grecesc cu aromă de anason şi cu vărul său turcă raki.

Sambuca conţine uleiuri obţinute din anason(Illicium verum), care oferă o puternică aroma de anason. Uleiurile sunt adaugate in alcool pur impreuna cu un concentrat de soluţie de zahăr, precum şi alte condiment. Aceasta este îmbuteliată la 42% alcool.
Compania Molinari afirmă că numele Sambuca vine de la un cuvânt arabă: Zammut. Aceasta a fost numele unei bauturi cu aroma de anason, care a sosit în portul din Civitavecchia pe navele care venea din Est. Totusi membri Oxford English Dictionary, sustin ca termenul provine de la cuvântul latin sambūc-ne, care inseamna "boabe de soc".

Un "Sambuq" este un tip de navă arabă, care iniţial a fost folosita pentru a importa băutură şi de la care baurura ar fi putut totusi imprumuta numele.

Cuvânt "Sambuca" din italiană a fost pentru prima dată utilizat ca nume pentru o alta bautura pe bază de anason care a fost creată de Civitavecchia aproximativ 130 de ani în urmă.

Prima versiune comerciala a unei astfel de băuturi a început la sfârşitul anului 1800 în Civitavecchia datorită lui Luigi Manzi, care a început sa vanda Manzi Sambuca, o bautura produsa si in zilele noastre. În 1945, imediat după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Angelo Molinari a inceput producerea Sambuca Extra Molinari, care a contribuit la distribuirea "Sambuca" peste tot Italia.

Sambuca pot fi servite siplu, ca Ammazzacaffè sau in coctail-uri.
Sambuca poate fi serviit si in pahare de shut, care se aprind pentru 2-3 secunde, pentru a da o aroma mai puternica.

O altă alternativă este de a prinde fumul intr-un snifter(un pahar rotunjit cu partea de sus ingusta din care se serveste brandy, tequila sau sambuca), dupa care se bea shut-ul, iar apoi fumul este aspirat printr-un pai. Aceasta metoda este similar cu cea numita "cameră de gazare Sambuca".

De obicei intr-o discoteca sau intr-un local cand barmanul aprinde tejgheaua el foloseste pe post de combustibil aceasta bautura numita "Sambuca".

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
1.1470 / 1.1343 (34)