Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 
Sambuca
  7,75/4 voturi
Adaugata de Cristina7Offline pe 21 aprilie 2012

Niciun comentariu. Adauga-l tu pe primul 6234 afisari
Sambuca este un lichior aromatizat cu anason stelat, dar pe langa asta este o parte importanta din cultura italiana. Ca si bautura spirtoasa sambuca este asemanatoare cu ouzo-ul grecesc, diferenta fiind ca sambuca este de obicei mai dulce.

Procesul de productie pentru sambuca incepe cu extragerea uleilor esentiale din anasonul stelat, pentru a da aroma principala. Dupa ce sunt adaugate aceste uleiuri unei cantitati de alcool pur, se adauga o solutie concentrata de zahar pentru a-i da lichiorului dulceata necesara, iar la sfarsit se adauga si restul aromelor. Amestecul rezultat este apoi diluat pana la o concentratie de 42% alcool per volum de obicei. Pentru a produce sambuca nu se face nici un fel de distilare, chiar daca este o bautura pe baza de anason, sambuca nu se distileaza direct din aceasta planta.


Sambuca poate fi savurata in multe feluri diferite, dar modalitatea in care o beau majoritatea italienilor (in special cei din Roma) este “con la mosca”. In traducere libera asta inseamna sambuca cu muste, si este servita intr-un snifter (pahar pentru brandy) sau orice pahar larg, unde se adauga trei boabe de cafea. Boabele de cafea sunt de obicei ornamentale dar pot fi mancate pentru a imbogati aroma lichiorului; cele trei boabe reprezinta: sanatate, fericire si prosperitate. Sambuca poate fi servita si simpla, cu gheata, cu putina apa si poate fi si un shot interesant atunci cand suprafata este aprinsa. Italienii folosesc sambuca si ca indulcitor pentru cafea, numind cafeaua rezultata “caffe corretto”, ceea ce inseamna cafea corectata.


Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0179 / 0.0099 (30)