Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Gin -> Beefeater

+ Adauga o bautura
Beefeater
  7,30/30 voturi
Adaugata de -cristimilan7-Offline pe 05 mai 2009

(2 comentarii) 7878 afisari
Beefeater Gin este o marcă de gin, singura din categoria premium care se produce în Londra.

În amestec, alături de alcoolul din cereale, sunt folosite opt plante şi fructe esenţiale: ienupăr, angelica (rădăcini şi seminţe), coriandru, rădăcină de oris (specie de iris), coajă de lămâie şi portocală.

Beefeater are o istorie de aproape două secole, producţia începând în anii 20 ai secolului al XIX-lea. Antreprenorul James Burrough este cel care a combinat alcoolul de cereale cu o serie de plante şi şi-a numit noul produs distilat Beefeater. Prima distilerie a fost înfiinţată în 1825 în piaţa Malborough din Londra, iar incepând cu anul 1958 producţia ginului Beefeater este realizată în Kennington, Londra.
Prima distilerie Beefeater a fost înfiinţată în anul 1820, în Londra, zona Chelsea, pe malurile râului Tamisa. În această distilerie antreprenorul James Burrough a realizat un gin, combinând alcoolul de cereale si alte plante şi fructe. James Burrough era de profesie farmacist. Dintre plantele şi fructele folosite, esenţiale pentru reţeta sa au fost ienupărul, rădăcinile şi boabele de angelică, corinadrul, rădăcina de Oris, coaja de lămâie şi portocalele. Deşi acestea sunt ingredientele principale folosite până în prezent, reţeta efectivă de producere a ginului Beefeater este păstrată secretă.
Denumirea de Beefeater a apărut şi ea în această perioadă. James Burrough a ales acest nume inspirat de gărzile Turnului Londrei, turn aflat în apropierea primei distilerii. Beefeater este numele popular al gărzilor care păzesc Turnul Londrei inca din secolul al XIII-lea. , turn ce se afla în apropierea primei distilerii Beefeater. Denumirea oficiala a acestor garzi este de Yeoman Warders.

Există un numărmare de cocktailuri pe bază de gin, iar dintre sortimentele de gin, London Gin-ul este considerat a fi extrem de versatil. Cele mai cunoscute cocktailuri sunt Gin & Tonic sau Tom Collins, însă Beefeater este baza pentru mult mai multe alte cocktailuriCocktailurile pe bază de gin nu trebuie scuturate decât dacă reţeta o cere, deoarece amestecarea în shaker duce la opacizarea amestecului. Trebuie ştiut că această opacizare nu afectează în nic un fel aroma şi gustul.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0236 / 0.0122 (32)