Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Mort Subite

+ Adauga o bautura
Mort Subite
  9,00/1 vot
Adaugata de luizasemeniucOffline pe 18 septembrie 2013

Niciun comentariu. Adauga-l tu pe primul 3537 afisari
Cele dintai marturii care atesta existenta unei fabrici de bere la Kobbengen, in Brabantul flamand, pe valea raului Senne, dateaza din 1604. In aceeasi localitate, la finele secolului XVII, Joris van der Hasselt a construit o instalatie de producere a berii, care a fost ulterior dezvoltata de familia De Keersmaeker si s-a remarcat gratie productiei unei beri lambic gueuze. Incepand cu anul 1969, fabrica de Keersmaeker a intrat in grupul Alken-Maes, cu gama sa Mort Subite (lambic gueuze si cu fructe), realizata in continuare printr-o metoda exclusiv artizanala, care implica o fermentatie spontana indusa de drojdii salbatice care cresc numai in aceasta zona a Belgiei.

Degustare:
Aceasta bere gueuze este rezultatul unui amestec intre o bere lambic maturata si una mai mai tanara. De culoare chihlimbarie, se caracterizeaza printr-un gust de mere si o aroma de fruct tipica liniei Mort Subite. Spuma este compacta si persistenta . Merge bine cu feluri de mancare foarte aromate. Se consuma la o temperatura cuprinsa intre 6 si 8 °C

Alte varietati:
Cunoscute in mod special sunt berile lambic cu fructe Mort Subite Peche si Framboise, cu gust de piersica, respectiv de zmeura.

Mort Subite
Producator: De Keersmaeker (Alken-Maes Brouwerijen / Scottish & Necastle)
Localitate: Kobbegem
Tip: Lambic Gueuze
Concentratie de alcool: 4,5%
Fermentatie: Spontana
Pahar recomandat: De tip Flute sau conic.

Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0213 / 0.0117 (30)