Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Leffe Brune

+ Adauga o bautura
Leffe Brune
  9,02/57 voturi
Adaugata de NebunulCuOchiiInchisiOffline pe 20 iulie 2009

(3 comentarii) 16019 afisari
Manastirea Notre Dame de Leffe a fost fondata in anul 1152 pe raul Meuse, in provincia Namur din sudul Belgiei. La fel ca in cazul multor manastiri din Europa, calugarii de aici au inceput sa fabrice bere. Folosind cunostintele transmise din generatie in generatie si ingredientele care se gaseau in salbaticia din jurul manastirii, calugarii au inventat aceasta bere unica, fabricata doar la manastire.
Manastirea a cunoscut vremuri grele, fiind distrusa de-a lungul timpului atat de oameni, cat si de natura. In 1460, manastirea a fost distrusa de un potop, in 1466 un incendiu a curatat asezarea, in 1735 trupele de incartiruire au produs stricaciuni fabricii de bere, iar in 1794 izbucnirea Revolutiei Franceze a facut ca manastirea sa fie parasita, iar fabrica distrusa. Calugarii s-au intors in 1902.
In 1952 s-a reluat productia in urma incheierii unui parteneriat cu o fabrica flamanda din Overijse. Fabrica a fost ulterior cumparata de compania Interbrew, cunoscuta sub numele de InBew. Berea Leffe a fost fabricata in Mont-Saint-Guibert pana cand Interbrew a inchis fabrica. Acum Leffe este produsa de fabrica Stella Artois din Leuven.
Se pare ca parteneriatul din 1952 dintre manastirea Leffe si acea fabrica privata a fost primul de acest gen. Astazi, in Belgia, exista foarte multe tipuri de bere care au luat numele unor ruine de manastiri sau unor manastiri care nu mai exista.
Exista si un muzeu Leffe deschis vizitatorilor, in orasul Dinant.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0302 / 0.0135 (33)