Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 
Leffe
  9,50/4 voturi
Adaugata de luizasemeniucOffline pe 16 septembrie 2013

Niciun comentariu. Adauga-l tu pe primul 4390 afisari
Fabrica Abbaye de Leffe, care face parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe piata de bere, nu doar belgiana, ci si internationala. Retetele sale au fost transmise de-a lungul secolelor si sunt o parte integranta a unei traditii care, in virtutea excelentei sale, gaseste in toata lumea oameni care s-o aprecieze. Si ambalajul este tratat cu foarte mare grija, drept care sticlele produse cu ocazii deosebite sunt foarte ravnite de colectionarii din domeniu. Pe baza unor manuscrise care mentioneaza comunitatea de calugari invatati asezata aici, laudandu-le priceprea ca miniaturisti, erboristi, tamplari si mesteri berari, istoricii dateaza inceputul fabricarii berii in abatia Leffe in jurul anului 1240. Abatia Leffe se afla in Dinant, unul dintre centrele de vilegiatura cele mai frecventate din provincia Namur, berile produse de calugarii din abatie utilizeaza apa din raul Meuse, care curge nu departe de manastire.

Degustare:
Culoarea berii Leffe blonda este aurie; produsa prin fermentatie la temperaturi inalte, ea are un gust plin, dulce, cu aroma de fruct, cu note de portocala amara. Spuma, destul de persistenta, se prezinta abundenta si compacta. Se consuma la o temperatura de 5-6°C. Combinatiile culinare recomandate sunt multiple: de la antreuri pe baza de branzeturi tinere si salamuri afumate, la risotto cu zarzavat si cu ciuperci; de la paste cu sos de pesto la carnurile albe in suc propriu; de la peste prajit, de apa dulce, la placintele sarate. O reteta curioasa propune adaugarea unui pahar din aceasta bere la o portie de macaroane cu ardei verde, insotind totul cu ceapa, morcov, telina, capere, masline si cascaval Emmenthal ras. Aroma berii Leffe Blonde se potriveste bine cu aceea, mai ferma, a ardeiului.

Alte varietati:
Printre celelalte beri propuse de intreprinderea din Dinant, sunt de mentionat Leffe Brune (a carei culoare se trage de la utilizarea maltului prajit in mai multe randuri) si Leffe Triple, cu un buchet bogat, cu note aromatice de lamaie. De la o concentratie alcoolica de 7%, aceasta bere poate trece la 8,4% dupa procesul de refermentatie care loc in sticle. In schimb Leffe Radieuse este o bere de abatie de culoare rosie, cu nuante de bronz, cu o concentratie alcoolica de 8,2%, care asociaza gustului dulceag un retrogust cu intense note aromatice de fruct si florale. In fine, berea Vieille Cuvee (concentratie alcoolica 8%), nu trebuie bauta niciodata rece, pentru ca nu cumva caracteristicile sale organoleptice sa se altereze. Este vorba de o bere de abatie, de culoare rosie-chihlimbarie, cu un gust vag de fruct.

Leffe
Producator: Abbaye de Leffe (InBev)
Localitate: Dinant
Tip: Abdijbier (bere de abatie)
Concentratie de alcool: 6,6%
Fermentatie: La temperaturi inalte
Pahar recomandat: Cu cupa rotunda

Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0357 / 0.0227 (30)