Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 
Duvel
  10,00/1 vot
Adaugata de luizasemeniucOffline pe 16 septembrie 2013

(Un comentariu) 4754 afisari
Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost intemeiata in 1871, de catre Jan Moorgat, la Breendonk. La sfarsitul Primului Razboi Mondial, intreprinderea a creat o bere inspirata din berile ale scotiene. Astfel in 1923, a fost introdusa pe piata Berea Duval, produsa prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabila sa ii confere bauturii un caracter important. Duvel se numara printre berile cele mai apreciate din Belgia; in flamanda, cuvantul duvel inseamna “diavol”. Se pare, chiar, ca acest apelativ deriva din exclamatia unui bautor indarjit care dupa ce a degustat o mostra din acest tip, a exclamat: “Ei, dar e data dracului berea asta!”

Degustare:
Berea Duvel si datoreaza calitatea aromei proprii hameiului apreciat, marca Styrian Goldings, si refermentatiei in sticla. Are o culoare blonda intensa si un gust cu aroma de fruct, deosebit de sec la final. Produce o spuma foarte abundenta si persistenta. Servita la o temperatura in jur de 10 °C, poate sa mearga bine langa legume proaspete sau salate cu orez.

Alte varietati:
In catalog iese in evidenta berea Groene Duvel, o alta bere ale tare, cu o concentratie alcoolica de 7,5%. Are o frumoasa culoare aurie, un gust de malt cu note aromate de fruct si o aroma intensa de hamei. Este produsa prin fermentatie tripla si filtrare succesiva. Se consuma la o temperatura in jur de 8 - 10 °C.

Duvel
Producator: Moortgat Brouwerij Nv.
Localitate: Breendonk
Tip: Strong Ale
Concentratie de alcool: 8,5%
Fermentatie: La temperaturi inalte
Pahar recomandat: Pahar-balon sau cupa rotunda

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 
Stejar

Stejar

59 voturi
14 Comentarii

SUS
0.0201 / 0.0110 (31)