Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 
Chimay
  10,00/2 voturi
Adaugata de luizasemeniucOffline pe 16 septembrie 2013

Niciun comentariu. Adauga-l tu pe primul 3895 afisari
Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste din Belgia; intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei bauturi renumite.
Imbutelierea se face, in schimb, intr-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia Notre-Dame, fondata in 1862, a fost cea dintai manastire care a produs bere la scara nationala. Sediul intreprinderii se gaseste pe colina Scourmont, in comuna Forges (districtul este Chimay, cel care da si numele bauturii) din privincia Hainaut.
Regiunea este cea a padurilor din Ardeni, in apropiere de frontiera franceza.

Degustare:
Berea Chimay Bleue este produsa cu marcarea anului de productie, calitatea sa crescand atunci cand este conservata pe o perioada indelungata in mod adecvat. Obtinuta prin metoda fermentatiei triple, este o bere inchisa la culoare, care-i asociaza gustului moale, cu aroma de fruct, o aroma delicate si parfumata. Produce o spuma deasa si pesistenta. Servita la termeperatura de 10-12 °C, poate fi consumata cu carne rosie la gratar si branzeturi maturate.

Alte varietati:
La Scourmont se mai produce bere Chimay Rouge de culoare rosie-aramie, cu o concentratie alcoolica de 7% si un gust placut, cu aroma de fruct si Triple, nepasteurizata si refermentata in sticle, cu aroma de fruct.

Chimay Bleue
Producator: Abatia din Scourmont
Localitate: Forges
Tip: Bere trapista
Concentratie de alcool: 9%
Fermentatie: La temperaturi inalte
Pahar recomandat: Cu cupa rotunda sau pahar-balon

Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0209 / 0.0108 (30)