Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Budweiser

+ Adauga o bautura
Budweiser
  7,61/38 voturi
Adaugata de NebunulCuOchiiInchisiOffline pe 23 iulie 2009

(2 comentarii) 11874 afisari
Originalul Budweiser sau Budweiser Bürgerbräu a aparut in 1795 in Budweis (Bohemia), care la vremea aceeea facea parte din Imperiul Roman. In 1871, compania a inceput sa exporte in Statele Unite. Anheuser-Busch a inceput sa se foloseasca de marca Budweiser in 1876.
O a doua companie, numita azi Budvar, a fost infiintata in 1895 de catre principalii fabricanti de bere din Cehia.
Combinand cele mai bune ingrediente locale cu alchimia unica a fabricilor de bere Budvar, perfectionate de generatiile dedicate fabricarii acestei beri, berile produse de Budvar au devenit printre cele mai cunoscute din lume. Reteta este neschimbata: faimosul hamei Saaz din Zatec, maltul din Moravia (regiuni din Cehia), cultura de drojdie de bere (aflata in acelasi loc inca de la inceputurile fabricii), apa limpede si clara adusa de la 300 m adancime. Procesul de fabricare a berii dureaza nici mai mult, nici mai putin de 100 de zile, dintre care 90 de zile dureaza procesul de fermentare. Acesta este si un dicton al fabricii Budvar: berea buna nu trebuie grabita, avand nevoie de timp pentru fabricare.
Faptul ca aceasta filosofie este una corecta este demonstrat nu numai de numarul de premii castigate de Budvar la evenimente din diferite tari, ci si de numerosii consumatori din peste 50 de tari, indiferent daca este vorba despre Budweiser Original, Dark sau Bud Premier Select.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 
Campari

Campari

18 voturi
1 Comentariu

SUS
0.0480 / 0.0187 (32)