Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Bere Tuborg

+ Adauga o bautura
Bere Tuborg
  7,64/106 voturi
Adaugata de Adrian_Offline pe 14 aprilie 2009

(8 comentarii) 18511 afisari
Istoric
Povestea Tuborg incepe in anul 1873. La acea vreme, un mic grup de inteprinzatori a ridicat in portul din Copenhaga prima fabrica de Tuborg. Alegerea locatiei nu a fost intamplatoare, ci a vizat facilitarea transportului catre diferite colturi ale lumii, o deschidere catre exporturi, neobisnuita pe atunci. Numele Tuborg este o derivare lingvistica a lui Thuesborg, locul unde s-a infiintat prima fabrica de Tuborg din Danemarca.
La 1 decembrie 1997, prima sticla de bere Tuborg "Made in Romania" a iesit pe portile fabrici din Bucuresti, urmand ca in mai putin de 6 ani fabrica sa atinga o capacitate totala de 1 milion de hectolitri de bere anual.

Procesul de fabricatie
Procesul tehnologic de fabricare se desfasoara in conformitate cu standardele si tehnologia daneza, in sisteme complet inchise, folosind echipamente numai din otel inoxidabil de uz alimentar. Procesul este complet automatizat.
- Producerea mustului de bere
Maltul este macinat si amestecat cu apa in cazanul de plamadire/zaharificare. Aici, plamada este supusa la un proces de incalzire la temperaturi foarte bine definite, intervale de timp exacte, astfel incat amidonul din malt este transformat in zaharuri. Dupa acest proces amestecul se filtreaza intr-un cazan de filtrare.
- Fierberea cu hamei
Mustul limpede de malt se colecteaza in cazanul de fierbere cu hamei, in care este adaugat hameiul sub forma de peleti si concentrat. Acest proces confera aroma si mirosul specific de bere.
- Adaugarea drojdiei
Drojdia transforma zaharurile din must, in alcool si dioxid de carbon. Tipul de drojdie determina specificul berii. Fiecare sortiment de bere se realizeaza cu o drojdie speciala.
- Fermentare
Se realizeaza in niste vase inchise de 240 000 litri sau 540 000 litri, in care berea sta cca. 16-18 zile. In acest timp zilnic se verifica principalii parametrii: concentratia in zaharuri, alcool, continut in dioxid de carbon, culoare, grad de amareala.
- Filtrare
Prin filtrare se indeparteaza toate resturile de drojdie si toate impuritatile ramase din procesele anterioare.
- Linistire
Berea filtrata este depozitata in tancuri de linistire in vederea inbutelieri.

Se serveste de preferabil rece si impreuna cu prieteni.

Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0249 / 0.0131 (38)