Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Bere Guinness

+ Adauga o bautura
Bere Guinness
  8,28/86 voturi
Adaugata de iahim-ulOffline pe 06 mai 2009

(4 comentarii) 22967 afisari
o bere neagra provenita din irlanda cu un gust amarui
merita savurata desi ii o bere cam scumpa .

Guinness (pronunţat / ɡɪnɪs /) este o băutură alcoolică uscată, robusta, care are ca origine fabrica de bere "Arthur Guinness" de la St James's Gate din Dublin. O trăsătură distinctivă a acestei beri este aroma care derivă din utilizarea de orz prăjit. Berea Guinness este popular in Irlanda dar si in restul lumii, si, în ciuda unui declin în vanzari pe parcursul ultimilor ani, este cel mai bun-de vânzare băuturi alcoolice din toate timpurile în Irlanda [2] (Guinness & Co face aproape € 2 miliarde anual).

Societatea-mamă a avut sediul la Londra din anul 1932 şi, mai târziu, a fuzionat cu Grand Metropolitan Plc intr-o multi-namtionala numita Diageo.

Compozitie bere Guinness
Guinness se face din apa, malt, orz, hamei, drojdie de bere este tratata cu clei de peşte realizate din pestii, dar aceasta nu se regaseste in produsul final. O porţiune de orz este prăjit(ceea ce da acestei beri culoarea si gustul specific. Este pasteurizată şi filtrate. În ciuda reputaţiei sale ca o "masă într-o sticlă", Guinness conţine doar 198 kcal (838 kj)(1460 kj / l), mai puţin decat laptele degresat sau sucul de portocale şi decat cele mai multe beri.

Guinness contine azot (N2), precum şi de dioxid de carbon. Azot este mai putin solubil decat dioxidul de carbon, ceea ce permite ca berea sa fie supusa la o presiune mai mare. Datorita folosiri azotului berea Guinness este mai fina decat alte beri(aciditate data de bule mai mici de azot). Originalul "Guinness Extra robust" continea numai dioxidul de carbon, lucru care o facea sa fie mult mai acida. "Guinness Extra robust" din zilele noastre este mai slab acidulat decat cel din secolul al 19-lea.

Culoarea berii Guinness poate părea a fi negru, este de fapt un rubiniu foarte inchis.

Variante de Guinness

Guinness Draught - 4.1 to 4.3% ABV - se serveste si foarte bine racit printr-un racitor special care aduce berea la 3.5 grade C.
Guinness Original/Extra Stout— 4.2,4.3% ABV (Irlanda si restul Europe), 4.8% abv (Namibia/Africa de sud), 5% abv (Statele unite,Canada) and 6% abv (Australia, Japonia);
Guinness Foreign Extra Stout, 7.5% ABV vandut in Europe, Africa, Caribbe si Asia.
Guinness Special Export Stout 8% ABV vandut in Belgia si Olanda
Guinness Bitter - 4.4% ABV
Guinness Extra Smooth, vandut in Ghana, Cameroon si Nigeria — 5.5% ABV;
Malta Guinness, bautura dulce non-alcolica, produsa in Nigeria si exportata in Anglia si Malaysia;
Kaliber, o bere premium fara alcool. Aceasta este fabricata lafel ca si o bere normala si la sfarsit se extrage alcoolul din ea - 0.05% ABV;
Guinness Red, fabricata lafel ca si cea normala doar ca orzul este mai putin prajit dand o culoare mai rosiatica.
250 Anniversary Stout, lansat in Statele Unite, Australia si Singapore in 24 aprilie 2009 - 5% ABV.Răspunde

Comentarii:
Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0194 / 0.0105 (34)