Beer Club
PRIMA PAGINA
BAUTURI
EVENIMENTE
UNDE BEM ?
CONVERSATII
ALTII CA NOI
Înregistrează-te
Autentificare
CITATE CELEBRE
BETIILE NOASTRE
VIDEO
CONCURSURI
POZA ZILEI
DRINKTIONAR
 

Bere -> Grimbergen

+ Adauga o bautura
Grimbergen
  10,00/1 vot
Adaugata de luizasemeniucOffline pe 16 septembrie 2013

Niciun comentariu. Adauga-l tu pe primul 3390 afisari
Abatia Grimbergen de unde provine denumirea acestei beri a fost fondata in 1128 de Sfantul Norbert, originar din Renania. Comunitatea de calugari, compusa din eruditi si gurmanzi, a inceput sa produca bere in anul 1147, in urma rascoalelor si a razboaielor de tot felu, abatia a fost mereu reconstruita, astfel incat, in 1570, a adoptat simbolul miticei pasari fenix, care se gaseste si astazi pe eticheta diferitelor varietati. Este insotita de motto-ul latin „Ardet nec consumitur” – „Arde fara sa se consume”.

Degustare:
Grimbergen Blond este o bere care se potriveste si simplei degustari, mai cu seama datorita complexitatii gustului si a aromelor sale . De culoare aurie prezinta un gust specific, dulce-amar. Are o usoara aroma de fruct, spuma este densa si persistenta. Merge bine cu carne si peste afumat. Se consuma la o temperatura mai degraba ridicata, intre 12 – 14 °C.

Alte varietati:
Berea Grimbergen Optimo Bruno se distinge prin culoarea sa chihlimbarie si o concentratie ridicata de alcool (10%). Odinioara, era produsa numai in timpul festivitatilor pascale, dar astazi se gaseste in tot timpul anului. Refermentata in sticle, asociaza o aroma de malt unui gust dulceag. Spuma se prezinta densa si abundenta. Se consuma la o temperatura intre 13 si 15 °C. Catalogul fabricii Alken-Maes Brouwerijen mai propune berile Grmbergen Dubbel si Grimbergen Tripel, ambele avand o culoare chihlimbarie si un gust placut, de fruct. Prima, cu o concentratie alcoolica de 6,5%, este produsa folosindu-se un amestec de malturi selectionate cu atentie, care ii confera un gust tipic, dulce-amar. Cea de-a doua (cu o concentratie alcoolica de 9%) se obtine dintr-un amestec de hameiuri dulci-amare si din folosirea de zahar alb, caramelizat. Fermentatia continua si dupa imbuteliere. Se recomanda a fi consumata in acelasi an in care a fost fabricata.

Grimberg Blond
Producator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle)
Localitate: Jumet
Tip: Abdijbier (bere de abatie)
Concentratie de alcool: 7%
Fermentatie: La temperaturi inalte
Pahar recomandat: Cu cupa rotunda

Răspunde

Comentariul tău:

Click aici pentru a te autentifica (Poti folosi contul de pe Diseara.ro sau Ceimici.ro)
 

SUS
0.0177 / 0.0108 (30)